“Σήμερα ο Β. Γιακουμάκης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς”: Ράγισαν καρδιές στην αποφοίτηση


“Σήμερα ο Β. Γιακουμάκης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς”: Ράγισαν καρδιές στην αποφοίτηση


Διαφ.

Σε ιδιαίτερα φορτισμενο κλίμα τελέστηκε τη Τρίτη (22/11) η ορκωμοσία των φοιτητών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης με την παρουσία τελειόφοιτων τόσο από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών όσο και από το Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Το «παρών» στην αποφοίτηση έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, όπου κατά τη διάρκεια της ομιλίας έκανε μνεία στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη τονίζοντας πως «τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς».
Το «παρών» έδωσε πέραν των φοιτητών και των γονιών τους και των μελών ΔΕΠ και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

Ανάμεσα στους ορκισθέντες ήταν και η αδερφή του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή το 2015, Ελένη Γιακουμάκη, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς»: Ραγίζουν καρδιές στην  αποφοίτηση - FanpageΟ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ήταν μάλιστα εκείνος που κήδεψε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλι όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με ποιμαντικό και προσφιλή τρόπο έδωσε τον τίτλο σπουδών στην νεαρή απόφοιτη. Και ως είθισται και με την περίπτωση του Σεβασμιωτάτου τέως Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έβγαλε λόγο και μίλησε στα μέλη ΔΕΠ και στους φοιτητές για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το κλίμα έγινε πολύ  συγκινητικό και άπαντες κατά τη διάρκεια της τελετής μίλησαν για το φωτισμένο πνεύμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας έκανε μνεία στον άτυχο νεκρό τονίζοντας πως τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δάκρυσαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πολλά μέλη ΔΕΠ έσπευσαν να τον συγχαρούν για την παιδαγωγική αυτή ομιλία που έθεσε στο κέντρο τον άνθρωπο.

Στο Μοναστηράκι ο 20χρονος εξαφανισμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης;

 

πηγή
Διαβάστε επίσης: