Ανατpεπτική Χριστίνα Σούζη για το σκηνικό τοu καιρού: «Πτώση θερμοκρασίας και…»


Η Χριστίνα Σούζη μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα φαινόμενα που έχουν ξεκινήσει από τα δυτικά και πάνε και πιο ανατολικά, εγκυμονώντας κινδύνους, αν και από αυτά δεν κινδυνεύει τουλάχιστον η Αττική.


Διαφ.

Από σήμερα (15/10), το σύστημα αυτό με το βαρομετρικό χαμηλό θα κατευθυνθεί στα Δωδεκάνησα και πιο ανατολικά στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, ότι στο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τους ανέμους όμως ισχυρούς έως και 8 μποφόρ, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία στους 21-22 βαθμούς, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη επίσης να προειδοποιεί.

«Προσοχή τις επόμενες ώρες» - Επανήλθε ανήσυχος ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Προσοχή τις επόμενες ώρες» - Επανήλθε ανήσυχος ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Δραματική έκκληση του Σάκη Αρναούτογλου: «Τα τελευταία 30 χρόνια...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε στη δική του έκκληση για το μέλλον, τονίζοντας ότι τα τελευταία ουκ ολίγα χρόνια παρατηρείται ένα φαινόμενο, που χρήζει προσοχής.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, που σε προηγούμενη περίπτωση ανέφερε πως ο χειμώνας έρχεται, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας πρέπει να μας προετοιμάζει για τα χειρότερα στο μέλλον, με την κατάσταση να μοιάζει οριακή για τον πλανήτη μας.

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου για το μέλλον

«Πριν από 30 χρόνια, επιστήμονες και μηχανικοί εκτόξευσαν έναν νέο δορυφόρο για να μελετήσουν την άνοδο και την πτώση των θαλασσών με την πάροδο του χρόνου, μια εργασία που κάποτε μπορούσε να γίνει μόνο από την ακτή. Το TOPEX/Poseidon εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 10 Αυγούστου 1992 και ξεκίνησε ένα ρεκόρ 30 ετών για το ύψος της επιφάνειας των ωκεανών σε όλο τον κόσμο. Οι παρατηρήσεις έχουν επιβεβαιώσει σε παγκόσμια κλίμακα αυτό που οι επιστήμονες είδαν προηγουμένως από την ακτογραμμή: οι θάλασσες ανεβαίνουν και ο ρυθμός επιταχύνεται.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας —που φαίνεται στο γραμμικό διάγραμμα πάνω και κάτω— έχει αυξηθεί 10,1 εκατοστά (3,98 ίντσες) από το 1992. Τα τελευταία 140 χρόνια, οι δορυφόροι και μετρητές παλίρροιας δείχνουν ότι η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί 21 έως 24 εκατοστά (8 έως 9 ίντσες)».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: