Κιβωτός του Κόσμου: Η χλιδάτη ζωή του Ιρακινού γενικού διευθυντή – Αυτά είναι τα «πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου (Video)


Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και η δράση μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου που «ξηλώθηκε» εν μία νυκτί, αλλά και στενών συνεργατών του πατέρα Αντωνίου, που έλυναν και έδεναν μέσα στις δομές. Παράλληλα, πρώην φιλοξενούμενος αποκάλυψε για πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως ο πατέρας Αντώνιος είχε βαρύ χέρι και ότι το ξύλο ήταν μέρος της καθημερινότητάς του.


Διαφ.

Χαρακτηριστική περίπτωση νεαρός μετανάστης δεξί χέρι του επικεφαλής της οργάνωσης, που έφτασε να κάνει μια πολύ άνετη ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου, ένας 34χρονος με τα αρχικά Ι. Π, ελέγχεται για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Ήταν προσφυγόπουλο από το Ιράκ, μόλις 9 ετών, όταν ήρθε να ζήσει στη δομή.

Τα πάντα έτοιμα για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου! Η τελευταία της επιθυμία

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τα πάντα έτοιμα για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου! Η τελευταία της επιθυμία

Ωστόσο, μεγαλώνοντας βαδίζοντας στο πλάι του Πατέρα Αντώνιου, έγινε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Καταφέρνοντας να ανέβει ιεραρχικά έφτασε στο βάθρο του Γενικού Διευθυντή της οργάνωσης. Η σύζυγός του, η αδελφή της συζύγου του, αλλά και τα δυο αδέλφια του εργάζονται όλοι στην Κιβωτό. Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο 34χρονος έλεγε για τη σχέση του με τον ιερέα. «Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου.’ Αλλά αυτός συνέχισε.»

Στο «κάδρο» των αρχών έχει μπει ένας ακόμη άνδρας, 39 ετών, με τα αρχικά Π.Μ - πρωτοπαλίκαρο κι αυτός του Πατέρα Αντωνίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος σε καταγγελίες χαρακτηρίζεται νευρικός και απότομος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτός που αγόρασε μεζονέτα από τον Πατέρα Αντώνιο.

«Ξέρω ότι ήταν πολύ καλά τα στελέχη του, με τα καλύτερα αμάξια, με τα καλύτερα ρούχα, μέχρι που τους πάντρεψε όλους τώρα, στα τελευταία. Πολύ χρήμα ναι, δεν ξέρω και τι μισθούς τους έδινε, δεν υπέφεραν όπως εμείς που τρέχαμε για να πάρουμε το τάλιρο που μας έδινε. Πολύ χλιδή 10. Τον είχαν φάει τα πλούτη, τον είχαν κερδίσει τα πλούτη. Τα περισσότερα τα έπαιρναν αυτά τα στελέχη που λέμε. Έκαναν ζωή και κότα. Είτε θα τους έδινε καλό μισθό, είτε κάποια σπίτια, είτε κάποια αυτοκίνητα» περιέγραψε πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

Από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πατέρα Αντωνίου, είναι το ζευγάρι Π.Σ και Α.Θ. Η γυναίκα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που ξηλώθηκε εν μια νυκτί. Σε βάρος του συζύγου της, που κρατούσε τα ηνία δομής της Περιφέρειας έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμό και σκληρές τιμωρίες στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερα άτομα:

  • Τον Α. Ι. 34 ετών, «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου, με καταγωγή από το Ιράκ. Ήταν Γενικός Διευθυντής, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρήκε δουλειές στην «Κιβωτό» στη γυναίκα και τα αδέλφια του
  • Τον Α. Ι. αδελφό του Γενικού διευθυντή, στέλεχος και οδηγός αυτοκινήτων της δομής. ήταν επίσης και διερμηνέας
  • Tον Π.Σ. 34 ετών, ο οποίος ήταν «Κιβωτό» από 1998. Ήταν από τα στελέχη που έβαζαν τιμωρίες, ενώ η σύζυγός του ήταν κοινωνική λειτουργός και μέλος του ΔΣ της οργάνωσης
  • Τον Π.Μ. 39 ετών. Ο συγκεκριμένος ήταν ο πιο «έμπιστος» και μόνιμο μέλος του ΔΣ. Ήταν επίσης αυτός που αγόρασε τη μεζονέτα από πατέρα Αντώνιο.

«Ξαφνικά εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός κοριτσιού»

Ακόμη ένα περιστατικό που θορύβησε και εξέπληξε ειναι το ότι ξαφνικά παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις, τη στιγμή που άλλοι γονείς ταλαιπωρούνται χρόνια με διαδικασίες να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού.

«Ξαφνικά, εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την "Κιβωτό". Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την "Κιβωτό"», ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας στο Mega.

«Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την "Κιβωτό". Ένας γάμος πλουσιοπάροχος», πρόσθεσε.

«Ο πάτερ δεν αφήνει να γίνουν αναδοχές -25 φορές απέρριψαν το αίτημά μου»

Τη στιγμή που το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου εγκρίθηκε ως ανάδοχος, λαμβάνοντας συγχρόνως και το επίδομα, γυναίκα που προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό» και πάντα έπεφτε σε τοίχο, τονίζει: «Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

«25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την "Κιβωτό" γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι' αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200 ευρώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: